30.000 producten
op voorraad
Gratis Verzending
vanaf €30
XLservice
2,3 of 4 jaar garantie
Afhaalpunten
6650+ in Nederland en Belgie
Veilig Kopen
SSL,iDeal,CreditCard,Paypal
Draadloze HeadsetHeadset MicrofoonsDraagbare SpeakerAudio Sets

Gebruik en Onderhoud van Headset Microfoons

Headsets en draadloze systemen zijn gevoelige professionele producten waar voorzichtig mee om moet worden gegaan. Leest u daarom deze tips en voorschriften goed door mocht u hier nog niet bekend mee zijn. Dit maakt vaak het verschil tussen enkele maanden of jaren plezier van de headset.

De levensduur van een draadloos-systeem is voor een groot gedeelte afhankelijk van de manier van gebruiken van de headset en zender. Vocht in de zender of microfoon, en kabelbreuk zijn de meest voorkomende problemen van kapotte draadloze systemen. Hoewel de systemen natuurlijk gemaakt zijn voor presentatie, dans, en fitness en aerobic gebruik, zijn de systemen natuurlijk niet bestand tegen alles. Vooral niet omdat ze zo licht mogelijk moeten zijn en daardoor kwetsbaarder.

Microfoon Armpje

Buig het armpje van de microfoon zo min mogelijk. 1 keer per les, of soms is het misschien niet eens nodig als deze al goed staat. Gebruik 2 handen om het armpje licht the buigen en in positie te zetten. Zorg dat er zo min mogelijk spanning op de overgang tussen het armpje en de beugel komt. Hoe vaker het armpje onnodig gebogen wordt hoe sneller deze slap wordt en slijt. Het is niet nodig om de microfoon voor de mond te hebben. Langs de wang, 5 cm van de mond, geeft de meest natuurlijke klank. Het spraak gedeelte moet wel enigszins richting de mond staan. Trek de headset niet van het hoofd aan de microfoon beugel. Hierdoor kan de microfoon afbreken bij de aansluiting bij de beugel.

Vochtschade - zweet en speeksel

Vocht, voorkomen is beter, repareren is meestal niet mogelijk, of erg duur. Raak als het kan nooit het zendertje aan met natte handen. En voorkom contact met zweet, nat haar etc. Vocht mag niet in de zender komen. Hier zit de elektronica!

Vervang de windscreentjes of plop kapjes van de microfoon door een droge, elke pauze, of in ieder geval tussen elke les. Droog nat geworden onderdelen meteen of zo snel mogelijk. In ieder geval na de les, en leg deze droog weg op een droge plek zonder windscreen. Gebruik geen schoonmaakmiddelen die het rubber kunnen aantasten. Zorg dat de microfoon schoon blijft. Anders hopen zich zouten en zuren uit zweet en speeksel op. Dit is 1 van de meest voorkomende oorzaken van niet goed functioneerde microfoontjes. Zodra deze resten in het microfoontje gaan zitten is dit vaak niet meer te repareren.

Tips voor de Airline Headsets met zendertje
- Zet de zender niet op als je haar of hoofd nat of te bezweet is.
- Plaats geen natte beschermkapjes op het zendertje.
- Stel het microfoon armpje niet te vaak bij. Hierdoor slijt deze sneller, en is kabelbreuk of een lam of kapot armpje het gevolg.
- Trek niet de headset aan het microfoonarmpje van het hoofd (verkeerd gebruik)
- Minimaal tijdens pauzes en tussen lessen: vervang windscreen en beschermkapje door een droge. Indien nat zelfs eerder

Volg aub deze tips en voorschriften goed op aangezien bij verkeerd gebruik en slecht onderhoud de fabrieksgarantie op productfouten ook kan vervallen. Vochtschade aan de microfoon, kabelbreuk en slijtage aan microfoonarmpjes zijn helaas nooit te claimen tijdens de garantieperiode bij de fabrikant.

Bij het goed opvolgen van deze tips kan de apparatuur tot 10x langer meegaan is onze ervaring!
Professioneel advies van XLmusic.nl Experts? Stel een vraag
Copyright © 2000-2021 AerobicAudio.nl website van XLmusic.nl webshop onderdeel van CRMAV.com
Openingstijden
Klantenservice maandag-vrijdag
Telefoon: 9:00 - 17:00
Email: 9:00 - 20:00
Whatsapp(berichten): 9:00 - 21:00
Showroom: (op afspraak)
Algemene voorwaarden | Service & Garantie | Privacy Verklaring

XLmusic.nl webshop platform - ProjectXL.nl - CRMAV.com, usselerveenweg 96, 7546PJ Enschede. KvK 08086825 BTD-id NL001591506B24
Onder voorbehoud, aan op de website genoemde prijzen, voorraad, levertijden, fotos, videos en specificaties kunnen geen rechten worden ontleend.