30.000 producten
volgende werkdag in huis
Gratis Verzending €20
180 Dagen Retour
XLservice
2,3 of 4 jaar garantie
Afhaalpunten
6650+ in Nederland en Belgie
Veilig Kopen
SSL,iDeal,Webwinkelkeur,pinnenbij aflevering,paypal
Draadloze HeadsetHeadset MicrofoonsDraagbare SpeakerAudio Sets

Samson Aerobic Headsets Microfoon Windscreens

Windscreens, ook wel pop kappen, plop kappen en microfoon beschermkapjes genoemd zijn een essentieel onderdeel van een aerobic headset. Je kunt er gewoon simpelweg niet zonder. Windscreens hebben helaas een maat aangezien niet elke headset van een draadloos systeem dezelfde microfoon afmeting heeft. Zo heeft een AirLine 77 QE een compleet ander formaat dan bijvoorbeeld een AirLine Micro headset.

Waarom windscreens voor Headsets?

Windscreens worden bij live microfoons voornamelijk voor pop/plop en wind geruis gebruikt. Het verminderd de pop bij bijvoorbeeld P en B klanken en het verminder wind geluid als je een microfoon buiten gebruikt. Bij Aerobic headsets werkt het net zo, maar hier heeft een windscreen nog een veel belangrijker functie. Een windscreen helpt namelijk direct de microfoon te beschermen tegen vocht, zweet en speeksel. Zweet, vocht en speeksel zijn altijd de grote boosdoeners van kapotte headsets, en vooral een verroeste microfoon capsule, dit is eigenlijk bijna niet meer te repareren, en een nieuwe headset kopen is bijna net zo duur als reparatie.

Voorschriften headsets

Bij professionele headsets gelden altijd gebruiksvoorschriften. Een headset is dan wel bedoeld voor sport, aerobic of fitness. Dat betekend echter nog steeds niet dat er elektronica is uitgevonden welke in water/zweet kan werken. De schade ontstaat doordat de microfoons nat worden, en vooral nat blijven. Dus daarom gelden de volgende gebruiksvoorschriften voor professionele aerobic headsets.

- Laat de microfoon niet nat worden
- Droog tijdens en na de les altijd de headset
- Plaats droge windscreens op de headset.
- Vervang natte windscreens tijdens of na de les
- Leg de headset weg op een droge, niet vorstgevoelige plek, ook niet in een natte omgeving.

Een windscreen helpt dus voor een groot gedeelte vochtschade/slijtage bij headsets voorkomen.

AirLine 77/CONCERT 77 QE Headset Windscreens

Voor de Samson headsets zoals de AirLine 77 QE en de aerobic QE headset met mini XLR3 kabel zijn gekleurde windscreens te bestellen. Deze helpen het microfoon gedeelte tegen zweet en vocht te beschermen. Het handige van de gekleurde windscreens is dat je zo gemakkelijker kan onthouden welke je als laatst gebruikt hebt.
Voor de AirLine 77 QE is tevens een sweat barrier te koop voor de zender op de headset. Deze is ook essentieel aangezien anders de MUTE en POWER knop snel zullen roesten/kapot gaan door zweet.


AirLine MICRO/SE10 en SE50 Windscreens

Voor de AirLine headset zoals de nieuwe MICRO AH2 en de nieuwe SE10 of SE50 draadloos headsets van Samson zijn nu ook windscreens te koop in zwart of beige/bruin.

AirLine 77 QV10e Headset Windscreens

Voor de AirLine 77 QV10e zijn de volgende windscreens te koop. Dit is een iets kleiner type dan de QE versie. Gebruik van de QE windscreens op een QV10e headset is niet aan te raden aangezien deze er snel af zullen vallen.

STAGE 5/55 en CONCERT 77 HS5 Aerobic Headset windscreens

Voor de populaire HS5 Aerobic headset van de STAGE aerobic en CONCERT aerobic systemen.
Professioneel advies van XLmusic.nl Experts? Stel een vraag
Copyright © 2000-2018 AerobicAudio.nl website van XLmusic.nl webshop onderdeel van CRMAV.com Webshops
Openingstijden
Klantenservice maandag-vrijdag
Telefoon: 9:00 - 17:00
Email: 9:00 - 20:00
Whatsapp(berichten): 9:00 - 21:00
Showroom: 9:00 - 17:00
Algemene voorwaarden | Service & Garantie | Privacy Verklaring

Online shopping platform door Project XL - CRMAV.com webshops, usselerveenweg 96, 7654PJ Enschede Onder voorbehoud, aan op de website genoemde prijzen, fotos, videos en specificaties kunnen geen rechten worden ontleend.