30.000 producten
volgende werkdag in huis
Gratis Verzending €20
180 Dagen Retour
XLservice
2,3 of 4 jaar garantie
Afhaalpunten
6650+ in Nederland en Belgie
Veilig Kopen
SSL,iDeal,Webwinkelkeur,pinnenbij aflevering,paypal
Draadloze HeadsetHeadset MicrofoonsDraagbare SpeakerAudio Sets

Headset Storing/Wegvallen - Probelemen en Oplossingen

Heb je last van storing of wegvallen van het geluid van een draadloos headset? Of andere problemen met de headset? Dan kunnen er verschillende dingen aan de hand zijn.

Gelukkig worden dagelijks duizenden draadloos headsets gebruikt in Nederland, en bijna altijd zonder problemen. Helaas komt het natuurlijk een keer voor dat je hier toch mee te maken krijgt. Wat is er dan aan de hand en hoe los ik het op? Graag helpen wij je daar bij, maar hier alvast een kort overzicht om er zelf achter te komen of je het misschien zelf op kan lossen.

Storing / wegvallen geluid

Storing en wegvallen zijn soms 2 verschillende dingen. Er is namelijk een onderscheid tussen het wegvallen van de draadloze verbinding of geen audio/geluid hebben uit je headset. Een voorbeeld:

Een headset 'werk niet'

Dit probleem horen we vaak. Vaak wordt er dan gedacht dat dit aan het draadloze systeem ligt. Meestal is dat niet zo. Vaak geeft deze geen geluid omdat de headset op een gegevenmoment toch een keer versleten is. Net als de banden van je auto slijt een headset ook, of heb je er een keer een ongelukje mee. In bijna al deze gevallen werkt het draadloos systeem nog steeds. Maar is er iets anders aan de hand, bijvoorbeeld:

- kapotte microfoon van de headset (door vochtschade bijvoorbeeld)
- draadbreuk (door slijtage, knakken/klem komen van de kabel, verkeerd gebruik)

Om dit te controleren kun je vaak aan de RF meter zien of de draadloze verbinding werkt. Is dit het geval dan werkt de headset verbinding wel, maar heb je geen audio. Dit is dus eigenlijk geen wegvallen van de verbinding of storing. Terwijl dat wel zo ervaren wordt. Zeker bijvoorbeeld bij draadbreuk waarbij af en toe toch nog audio contact lijkt te zijn, en daarna weer het geluid weg valt.

Vanaf 2013 - Storing door mobiele telefoons op oude kanalen

Vanaf 2013 konden al aan oudere headsets storing gaan plaatsvinden. En vanaf januari 2015 zijn deze in Nederland niet meer toegestaan. De kanalen waarop deze werken, bij de populaire Samson aerobics en fitness headsets zijn dit bijvoorbeeld de U kanalen (U1. U2, U3, U4, U5, U6), zijn door de overheid verkocht aan de telecombedrijven. Die gaan deze gebruiken voor het zogenaamde G4 supersnelle mobiele internet. Hierdoor zal geleidelijk steeds meer storing gaan ontstaan en kunt u deze waarschijnlijk steeds minder goed gaan gebruiken. De nieuwere E1 tm E4 kanalen hebben hier geen last van, en ook de VHF systemen niet.
Heeft u hier last van? Laat het ons weten en wij help u graag met een oplossing voor zover mogelijk.

Storing bij headsets

Storing bij UHF headsets komt eigenlijk niet voor. In enkele uitzondering kan een storing bijvoorbeeld worden veroorzaakt door een ander draadloos systeem vlak bij dat op precies hetzelfde kanaal werkt. Dit is dus eigenlijk bijna nooit aangezien de reikwijdte tot 100 meter is, en de dichtsbijzijnde headset toch het sterkst is. Maar iets om rekening mee te houden binnen 1 sportschool bijvoorbeeld.
Professioneel advies van XLmusic.nl Experts? Stel een vraag
Copyright © 2000-2019 AerobicAudio.nl website van XLmusic.nl webshop onderdeel van CRMAV.com Webshops
Openingstijden
Klantenservice maandag-vrijdag
Telefoon: 9:00 - 17:00
Email: 9:00 - 20:00
Whatsapp(berichten): 9:00 - 21:00
Showroom: 9:00 - 17:00
Algemene voorwaarden | Service & Garantie | Privacy Verklaring

Online shopping platform door Project XL - CRMAV.com webshops, usselerveenweg 96, 7546PJ Enschede. KvK 08086825 Onder voorbehoud, aan op de website genoemde prijzen, fotos, videos en specificaties kunnen geen rechten worden ontleend.